Header Ads

 • Breaking News

  Kako da pozicionirate elemente u Blogu  Većina početnika ne zna gde i kako stoje stvari na blogu što je i normalno. Kako ja volim da pomenem svaki put, nijedan šablon nije isti. Čak i na mnogo šablona od raznih proizvodjača da ih tako nazovem, jer naravno, prave blogove i to veoma ozbiljno, neće raditi svaki ili neće kako treba uz mukotrpan svakodnevni i naporni rad. Sada ću vam pokazati kako da postavite elemente na svoje mesto a da pri tom mislim na recimo, disqus ( widget za komentare ) linkwithin i sl. Mada ima još puno stvari koje vi želite da postavite a da nisu na prvoj strani već na "pozadini" post-a ili ne na naslovnoj jednostavno. Kao što imam običaj da kažem a već se i vidi, Blogger više nije dnevnik kao pre što je bio, ili jednostavno mesto gde možete da skladištite fotografije koje uzgred da kažem, imate neograničen prostor za skladištenje fotosa,dakle možete da napravite i privatan blog, idete na settings, post as private i u tom slučaju samo vi možete videti vaš blog. Možete i pozvati nekog da napiše post za vas ili obratno itd, ali da se vratimo na temu ovaj put. 

  Dakle ovako:
  Login na blogger 
  Klik "Design" > "Edit HTML" > 
  Sad postavljate kodove prema opcijama opisanim ispod.


  Postavljanje Elemenata Ispod Posta

  Nadjite <data:post.body/> i dodajte kod posle ili ispod ako želite da vaš element/widget bude ispod vašeg posta  Postavljanje Elemenata Ispod Naslova Posta

  Nadjite  <div class='post-header-line-1'/>paste kod posle toga (Paste ili kopirano pa prekopirano, kako drugačije) ako  želite vaš element/widget ispod naslova.


  Postavljanje Elemenata Iznad Comment Form (komentari da se ne zbunite jer postoje i komentari u vidu email-a)


  Ako želite da dodate vaš widget odmah iznad comment forma, nadjjite kod koji je ispod i paste vaš widget kod iznad/pre ovog koda ali ako ne možete da nadjete ovaj kod, postoje slični kodovi koje ćete sigurno naći jer postoje. 


  <h4 id='comment-post-message'><data:postCommentMsg/></h4>
  <p><data:blogCommentMessage/></p>
  <data:blogTeamBlogMessage/>
  <a expr:href='data:post.commentFormIframeSrc' id='comment-editor-src'/>

  Postavljanje Elemenata Iznad Footer
  Nadjite   <div class='post-footer'> i pastujte kod iznad toga ako želite da dodate widget iznad footera.

  Postavljanje Elemenata u Footer
  Nadjite  <div class='post-footer-line post-footer-line-1'>  pastujte kod u to ako želite da dodate widget u footer.

  Ako ste uživali, podelite ili udarite lajk, ne košta ništa a puno vredi. Srećan bloging majstori

  No comments

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad