Header Ads

 • Breaking News

  Kako da dodate "Free Forum" u blog/blogger

  Forum je jedna stvar koja je skoro gotovo neizbežna za blog. Lično ovde ne može da se doda jer je takav šablon ali na starijim ili šablonima ( templates) koji nemaju ovakav sajdbar, 3 u 1 npr. da tako nazovemo, može. Može da se doda ali neće se videti preko cele stranice već samo do sajdbara što i nije baš preporučljivo, evo kako izgleda na mom test blogu Forum zato ću vam pokazati kako da dodate u vaš blog. Ovo je besplatan forum, što je retkost a uglavnom se plaća. 
  Evo kako izgleda ceo forum. Ako imate bolje rešenje, recite slobodno ili bolji hack, predlog, svejedno.

  Posetite wikipediu da vidite kako su objasnili, na skoro svom jezicima postoji objašnjenje šta je i kako radi forum, pošto je vidno drugačiji od bloga, u forumu komunicirate, postavljate teme, imate interakciju sa drugim korisnicima, jednostavno povećavate mogućnost da vaš blog bude bolji, najbolje rečeno.

  1.Pod broj jedan, kreirajte praznu stranicu, samo stranicu, bez ičega, naslov recimo "Forum" i kliknite "Publish"
  Ovako otprilike http://messy-mag.blogspot.com/p/forum_3.html

  2. Idite ovde, u Nabble i kreirajte svoj forum, otprilike će vam trebati pet minuta.
  Tu uzmite kod, podvučeno je pod "Embedding options" kao što vidite na screenshot-u  3. Idite u vaš blogger, nadjite blog u koji želite da dodate forum ( postoje korisnici koji imaju puno blogova pa zato pričam) i kliknite na Template ili Design, zavisi gde kako piše, nije svuda isto.

  4 . Nadjite sledeći kod

  <div id='content-wrapper'>

  Ako ne možete da nadjete, što je slučaj u novijim blogovima, potražite ovaj
  <div class='columns fauxcolumns'>

  Ako ni njega ne možete da nadjete, potražite onda ovaj
  <div class='site-content' id='content'>

  U svakom slučaju morate potražiti neki koji sadrži <div class='site-content...tag 

  Odmah iznad tog koda koji ste našli, dodajte sledeći segment sa kodom koji ste dobili u Nabble sajtu


  <b:if cond='data:blog.url == &quot;http://messy-mag.blogspot.com/p/forum_3.html&quot;'> PASTE_CODE_FROM_NABBLE_HERE  </b:if>

  Napomena: Zamenite ovo http://messy-mag.blogspot.com/p/forum_3.html vašom stranicom koju ste prethodno napravili, ona je ključ svega inače će vas re-direktovati na moj blog

  Plus da kažem da možete jedan isti forum dodavati u koliko hoćete blogova i taj isti forum možete pretvoriti u recimo blog, foto-blog... veoma korisno.

  5. Kliknite "Save" konačno

  6. Kako da sklonite sve widgete sa stranice i napravite samo forum na tom mestu!
  Ovaj deo je posvećen tome, kako da sklonite sve sa te stranice, zato ste i napravili praznu statičnu stranicu

  1. Nadjite </head>
  Odmah iznad dodajte sledeći kod:

  <b:if cond='data:blog.url == &quot; http://messy-mag.blogspot.com/p/forum_3.html &quot;'>
  <style type='text/css'>
  #content-wrapper {
  display:none !important;
  }
  .columns, .fauxcolumns {
  display:none !important;
  }
  </style>
  </b:if>
  Obavezno zamenite crveno vašom stranicom koju ste napravili. SAVE TEMPLATE i ceo posao je gotov. 
  To je sve što trebate uraditi, još da pozovete prijatelje, korisnike, blogere ili koga god želite, da vam bude gost na forumu. Ili moderator, sve zavisi kako vi želite.


  Napomena: U slučaju da ne radi kako treba, pratite linkove gde ste dodali kodove, jeste ovde puno napisano ali samo dva koda postoje, pratite linkove i sklonite kodove i na kraju kliknite save. U prevodu, očistili ste blog od foruma. Puno je napisano da bi se lakše došlo do kodova. Ako vam se svidja, drago mi je od srca. 

  I još nešto važno, možda najvažnije: Ako ne možete da uradite to, ja ću vam napraviti forum ali morate imati poverenje u mene, ne nudim se ali pošto sam već napisala hack i kako da dodate forum, nepravedno bi bilo da vam ne funkcioniše a ja da gledam i bar toliko mogu da vam pomognem da dodate forum u blog. Postoje blogovi gde je pa recimo nemoguće dodati ali je retko. Dešava se. Toliko za sada a ako imate pitanja ili bilo šta, pitajte, tu smo, sve će biti OK ili pošaljite u inbox, (kontakt) tu vam je moja eMail adresa pa pošaljite pitanje, sugestiju, predlog. 

  No comments

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad